Gminny Ośrodek Kultury w Lasecznie 
 
 
 
 
 
Nowości
Menu główne
Polub nas !
Wieści RSS - bądź dobrze poinformowany
Wydarzenia w GOK
Statystyka
Użytkownicy: 2
Nowości: 1317
Linki: 2
gości: 82347596
Strona główna
Advertisement

Zespół HAPPYSAD na tegorocznym festiwalu w Siemianach- 20 07 2024 PDF Drukuj Email





Dołącz do nas na niezwykłym koncercie...  Happysad! Zespół, który od ponad 20 lat podbija serca fanów, zaprasza na wyjątkowe spotkanie pełne energii i niezapomnianych melodii. 

Happysad wystąpi na naszej scenie w Siemianach podczas XVIII Festiwalu nad Jeziorakiem, prezentując swoją oryginalną muzykę i niepowtarzalny klimat koncertowy.

Nie przegap okazji, by doświadczyć tej niezwykłej muzyki na żywo. Więcej informacji wkrótce, do zobaczenia na koncercie!



BIOGRAFIA

 

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś „Wszystko jedno” i „Nieprzygoda” są platynowymi płytami.

Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLIS i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W 2014 roku nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu „Ciało obce” pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty.

Ósma płyta Happysad nosi tytuł „Rekordowo Letnie Lato”, ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival 2019.

W 2021 roku zespół obchodził dwudziestolecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” oraz książką biograficzną „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej.

W marcu 2023 pojechał w wyjątkową, intymną i siedzianą trasę „Happysad Inaczej”. 24 listopada 2023 z okazji Record Store Day Black Friday premierę miała płyta winylowa zawierająca utwory z tej trasy, ekskluzywne wydawnictwo w limitowanym nakładzie.

 

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

 

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (platyna)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (platyna)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production) (złoto)

„Ciało obce” - 2017 r. (Mystic Production) (złoto)

„Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)

„Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)

„Odrzutowce i Kowery” - 2021 r. (Mystic Production)

„Happysad Inaczej” – 2023 r. LP (Winylowa.pl/Mokre Buty)

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
 
Popularne
Regulamin- Konkurs Muzycznych Talentów-Siemiany 2024-kliknij grafikę, by pobrać
 
 
 
© 2024 Gminny Ośrodek Kultury w Lasecznie
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.